13 apr. 2011

LEAD THE FUTURE

Gessia Mileniului III, este partener intr-un proiect finantat de programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1. Schimb de tineri, coordonat de Service Animation Jeunesse du PAYS de HANAU Franta.
Acest schimb va oferi celor 30 de tineri cu vârste intre 14-17 ani, din 6 ţări (Franţa, Spania, România, Letonia, Ungaria şi Anglia) sansa de a petrece timp de 8 zile în Alsacia (în Hanau situat la 45 km nord-vest de la Strasbourg), pentru a discuta si a face schimb de informatii in următoarele subiecte:
- identitate europeană
- Participarea la dezvoltarea locală şi democraţia participativă
- Respect pentru mediu atât umane cât şi naturale
Ne vom intalni si vom lucra impreuna in ciuda diferentelor de cultura, pentru a intelege rolul cetateanului European deastazi si de maine.

Programul va include:
Vizită la Strasbourg pe jos şi cu bicicleta, vizita instituţiile europene de la Strasbourg, ateliere de lucru pentru exprimarea cetăţeniei europene cu organizarea alegeri, organizarea unei zile electorale pentru a-i face pe tineri sa inteleaga mecanismul de vot democratic, precum şi întâlniri cu politicienii locali, activităţi în aer liber, ateliere de artă şi seri culturale de schimburi interculturale, etc ...

Prin activităţile noastre încercăm să înţelegem obiectivele şi diferenţele din Uniunea Europeană, dar sa si gasim calea de a construi un sentiment de identitate europeană şi respect pentru alţii şi pentru mediu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu