30 sept. 2010

AWARE si Festivalul constientizarii importantei accesului la educatia primara



In perioada 15-18 septembrie 2010, in micul nostru oras, s-a desfasurat prima editie a festivalului in care sarbatorim educatia; prima, pentru ca speram sa putem sarbatori in felul acesta educatia in fiecare an, in zile de toamna, cand unii numara boboci, iar noi proiecte educationale.
Proiecte prin care vrem sa scoatem in evidenta ca scoala si educatia inca sunt valori importante ale societatii romanesti.
Astfel Floare Ialomiteana, organizatorii principali ai acestui eveniment, au facut posibil ca evenimentul sa fie un real succes.
Din agenda evenimentului mentionam:
15 septembrie pe langa deschiderea oficiala a festivalului si discursurile oficialitatilor a fost si o dezbatere la care a participat Ciprian Necula, expert in comunicare,pe tema importantei educatiei si promovarea volorilor pozitive.
16 septembrie castigatorii concursului Come into play! au prezentat documentarul realizat in Eritrea Africa, iar reprezentantii FDSC au prezentat documentarul Uganda, deschizandu-se astfel discutia despre diferente si asemanari in sistemul educational din tarile prezentate si Romania.

17 si 18 septembrie standuri ale diferitelor organizatii in care s-au prezentat proiecte educationale in conformitate cu obiectivele mileniului. Organizatiile reprezentate au fost: Pro-Democratia, FOND, FDSC, OFFR, ArtFusion, Grup Scolar de Industrie Alimentara Fetesti, liceul Teoretic Carol I, Asociatia Ajutati-ne sa intelegem lumea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu